Superstitii, superstitii……………

Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. In cadrul cartilor de Tarot , folosite pentru prezicerea viitorului, cartea care poarta numarul 13 este intitulata "Moartea". Se zice ca numarul 13 este considerat ca aducator de nenorociri pentru ca la Cina de apoi au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mntuitorul sa fie crucificat. Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri. In mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci cnd un al 13 zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omort, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei.

Se spune ca:
…zilele de 13 ce pica in calendar intr-o vineri sunt considerate, de asemenea, aducatoare de nenorociri, boala, ghinion , si efectele vor fi cu att mai dezastruoase daca 13 martie pica intr-o vineri. 
…unele persoane evita sa foloseasca cifra 13 pentru a desemna zilele din calendar, numerele de strazi sau de apartament, folosind mai degraba numarul 12 bis.
…daca intr-o camera se afla 13 persoane, cel care sta in partea opusa oglinzii va muri. 
…numarul 7 provoaca numeroase motive de superstitii in multe culturi. Lui Dumnezeu I-au trebuit 7 zile pentru a crea lumea, de aceea orice asociere cu acest numar este considerata a fi de bun augur.
…al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu intr-o familie este considerat a fi cel mai norocos om. 
…fiecare grup de 7 ani din viata unui om este considerat a fi motiv de noi schimbari in personalitatea umana. Planetele au influente distincte din sapte in sapte ani in formarea personalitatii umane. De aici provin cei sapte ani de acasa, primirea buletinului la 14 ani, serbarea majoratului (in trecut si – inca – in alte parti ale lumii) la 21 de ani etc.
…ai noroc daca numele tau are 7 litere.
…ai ghinion daca numele tau are 13 litere.
…aduce noroc sa pui numele copilului dupa o persoana in viata.
…aduce ghinion sa-i pui copilului numele unei persoane moarte sau a unui copil mort .Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X