Vulpea polara

 

Vulpea polara (Alopex lagopus)

         Vulpea polara are un bot scurt si urechi rotunjite si este intalnita in doua tipuri de culori distincte: unele sunt de un alb pur iarna si maronii vara, iar altele sunt gri-albastrui iarna si cenusiu inchis vara.

 

alopex lagopus  

 Sunt animale active atat ziua cat si noaptea si locuiesc in vizuini mari. Da nastere pana la 21 de pui, de doua ori pe an (cel mai frecvent, naste doar 7-10 pui).

Habitat: tundra si paduri.

Marime : 50-85 cm, plus o coada de pana la 55 cm.

Hrana: mamifere mici, pasari si fructe; uneori mananca si animale moarte.

Raspandire : foarte raspandite in zona Arctica , dar si in multe insule nordice, inclusiv in Islanda.

Specii similare: Vulpea rosie si cainii domestici mici



Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X