Tipuri de vulpi…

      Vulpes bengalensis se gaseste in Himalaia, Nepal, India si Banglades.
      Vulpes chama este o vulpe mica. Este o vulpe ce pe spate are culoarea neagra sau gri argintiu iar pe lateral si abdomen este galbena deschis. Intotdeauna coada este neagra. Are intre 45 61 cm lungime, fara a socoti coada care are 30 40 cm. cintareste intre 3.6 si 5 kg. Aceasta se intilneste in sudul Africii din Zimbabue pina in

Angola

.

Prefera zonele deschise ale savanei si regiunile semi aride din sudul Africii. 
       Vulpes ferrilata (Vulpea tibetana) Aceasta vulpe este intilnita in

Tibet

,  in N V Indiei, in districtul Mustang din nordul Nepalului. Prefera zonele inalte.

        Vulpes zerda (Fennecus zerda) este o vulpe mica in comparatie cu ceilalti membrii ai familiei ca lupi, sacalii si ciini domestici. Are botul ascutit, picioare scurte dar puternice, urechi lungi si o coada lunga si stufoasa. Prefera regiunile uscate, de desert chiar, cu precipitatii reduse. Se intilneste in nordul Africii. 

         Vulpes rueppelli  Aceasta vulpe este intilnita in Desertul Sahara in nordul Africii si in deserurile peninsulei Arabiei. Mai este intilnita in tari ca maroc, Afganistan, Pakistan, Egipt, Libia, Algeria, Tunisia, Arabia Saudita si Iran.
          Vulpes pallida  Aceasta vulpe se intilneste in centrul Africii si in sudul Saharei. Dar se mai intilneste si in tari ca Senegal , Somalia si Sudan. Prefera regiunile aride dar se poate intilni si in regiunile impadurite.
          Vulpes corsac  Aceasta vulpe se intilneste in regiunile de semi desert din zona centrala a Africii si in tari ca Afganistan, Manciuria, Mongolia si sudul Rusiei.
           Vulpes velox Aceasta vulpe este intilnita in zona sudica, arida a Statelor Unite. Aceasta provine din zona nordica a Canadei.
           Vulpes cana  Este intilnita in
Afganistan
,
Iran
,
Pakistan
si

Israel

           Vulpea  Alopex lagopus   Iarna este de culoare alba. In sezonul cald, vara isi schimba blana si este gri cenusie.

 Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X