Ce este viata?

 
   Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc. Pasarile se odihneau linistite in umbra copacilor. O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba: Ce este viata?
   Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse: Viata este o deschidere!
   Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse: Viata este libertate si fericire!
 
    O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare: Viata este risipire, da, doar risipire
   Jos, pe pamant, o furnica tragea dupa sine un pai de grau de zece ori mai mare decat ea. Cand auzi un asemenea lucru se opri, isi trase sufletul si spuse: Viata nu este decat truda si munca!
   Poate ca ar fi inceput sa se certe daca nu ar fi venit o ploaie fina care sopti: Viata este formata din lacrimi, doar din lacrimi!
   Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse: Viata este o nazuinta spre inalt!
   Apoi veni noaptea.
   Dupa un timp, un om mergea acasa pe aleile goale. Venea de la o petrecere si se gandea Viata este o continua cautare a fericirii si o inlantuire de deceptii!
   Dupa lunga noapte venira in sfarsit si zorii diminetii, care spusera: Asa cum noi suntem inceputul zilei care vine, la fel viata este inceputul vesniciei
   Ma intreb cum ai raspunde daca te-as intreba: Pentru tine, ce este viata?


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X